Milyen a jó iskola táska?

blog

I S K O L A T Á S K A 🎒

Tudom, hogy éppen csak elkezdődött a nyár és az i.k.l. szót hallani sem akarják sem a lurkók, sem a szülők, pláne a digitális oktatás hónapjai után. Iskolatáskát viszont muszáj a kezdésig beszerezni és többen is megkérdezték tőlem, hogy szerintem "Milyen a jó iskola táska?"

Összeszedtem Nektek néhány szempontot a kiválasztáshoz és a megfelelő viseléséhez, mert az egy dolog, hogy kiválasztjuk, de nagyon nem mindegy, hogyan hordjuk

Legyen könnyű!
Sokkal több súlyt kell cipelni a gyerekeknek, mint amire a gerincük ki van találva, a táska súlya ne növelje ezt a terhet!
(Abba nem megyek bele, hogy ezzel a sokkal több súllyal mennyire nem értek egyet 🙊)

 Állítható pántjai legyenek!
Jó, ha elől a derék és szegycsont részen is van egy-egy pánt. Így jobban eloszlik a terhelés.

 Próbáljuk rá a gyermekre vásárlás előtt!
Akkor is, ha az interneten kedvezőbb megvenni, előtte érdemes személyesen felkeresni a kiszemelt darabokat árusító üzletet és felpróbálni a gyerekre. Ne legyen sokkal nagyobb, mint Ő!

 Ne a szín és minta alapján válasszunk!
Tudom, hogy a gyerekeknek ez a fő szempont, de inkább dobjuk fel a táskát egy kedvenc figurás kulcstartóval. (Amit ha jövőre más lesz a kedvenc figura könnyebb is lecserélni, mint az egész táskát.😉)

 Állítsuk a gyermek méreteihez!
Ha megvan a táska, állítsuk be megfelelően a gyermekünkre a vállpántokat és az elülső (derékrészen és szegycsontnál található) pántokat is. A táska a gyermek hátán legyen, ne lógjon: Ha hátulról megnézzük, a táska teteje a vállövvel legyen egy vonalban!

 Tudjon vele kényelmesen mozogni!
Ha megfelelően beállítottuk, a táska nem lóg, de nem is szoros, a gyerkőc kényelmesen tud vele mozogni.

 Ne vigyen benne felesleges dolgokat!
Csak annyi cuccot vigyen, amennyit muszáj!
Furcsán hangzik, de a saját gyerekeimnél tapasztalom, hogy belekerül ez-az feleslegesen. A hátsó zsebben gyűlnek a papírok, rajzok, technika óra maradékok, "ezt muszáj megmutatnom a barátaimnak" tárgyak. Ha nem ügyelünk erre, plusz terhet teszünk a hátukra!

Az iskolatáskát mindkét vállán hordja!
Ez talán a kisebbekre kevésbé jellemző, de egyre több alsóst látok, hogy fél vállon lóg rajtuk a táska.

Ha hasznosnak találtad, köszönöm a megosztásokat! 🥰
Ha van olyan téma, amiről szívesen olvasnátok, írjátok meg nekem! 📧