És Te hol hordod a füledet?

blog

A homeoffice és homeschool nem tett jót a fülek helyzetének (sem). Azt hiszed viccelek? Kérj meg valakit, hogy fotózzon le oldalról. A te füled hol van? Ha a helyén szeretnéd tudni, a vállad felett kellene lennie. A medence, térd, boka is ebbe a vonalba esik ideális esetben, de most maradjunk a nyakunknál.

Gyakran fáj a fejed? Szokott „beállni” a nyakad? Lehet, hogy a te füled sincs a helyén! 

A nyaki gerinc előre helyezett helyzete azon kívül, hogy esztétikailag is ront az összképen sok panasz forrása is lehet. A 7 db nyaki csigolyánk a csigolyák közül a legkisebbek. A csigolyák közti rések is szűkek. Ha a helyzetük változik, a rések szűkülnek és az ott kilépő erek, idegek nyomódhatnak, ami számtalan panaszt okozhat. 

Figyelj tudatosan rá, hogy hol van a füled!

Ha már tüneteid vannak, keress fel olyan szakembert, aki tanult anatómiát (szakorvost, gyógytornász)! Egyénre szabott mozgásterápiával látványosan javíthatsz nyaki panaszaidon és a füled is a helyére kerül! 😉 

Két utazási tippem van, amit bármikor el tudsz végezni! Ne legyen kifogás, hogy nincs időd megmozgatni a nyakad! 😉

  • Ha autóban ülsz, javaslom, hogy nézd meg a tarkód a fejtámlához ér-e? Ha piros lámpánál állsz, ne kukkants rá gyorsan a telefonodra, hanem használd ki arra az időt, hogy 5-10x hátra tolod a fejedet (tarkód érjen a fejtámlához).
  • Ha a buszmegállóban várakozol, húzd a helyére a füleidet a vállaid fölé.
Jövök majd még nyakas témával, mert ahogy látom, egyre többeket érint.
Ha kérdésed van, írj!

Egészség tippek az iskolakezdésre

blog

Holnap elkezdődik az iskola és ezzel együtt a sok-sok óra ülés is. A koronavírus járvány miatt talán mindenki kicsit jobban félti csemetéjét most, mint eddig. Tudtad, hogy a rendszeres testmozgás az immunrendszert is erősíti? Gyógytornászként és...